3 kroky k tomu, jak se naučit kvalitně snídat

Snídaně je jídlo, bez kterého se v průběhu celého dne jen těžko obejdete. Nejen, že vám pomůže nastartovat po klidné noci opět vaše tělo do denního provozu, ale také vás pořádně zasytí na následující dopoledne a zbaví vás pocitu vlčího hladu a neustálých chutí, které se na postavě většiny jedinců za čas projeví. Často se ale snídaně opomíná, a ne každý si vzpomene na moudro našich babiček, že snídaně je základ dne. Přitom je to vskutku jídlo, které by mělo být v jídelníčku každého z nás. A jak toho můžete docílit?

Lívance s malinami

Dbejte na čas

Možná se vám taky někdy stalo, že jste se rozhodli ignorovat zvonění budíku a o pár minut si s klidem prodloužili ranní pobyt pod teplou peřinou. Trávení času odpočinkem je sice vhodné, ne však ve chvíli, kdy je každá minuta drahá a bude vám zaručeně chybět i čas, který jste mohli věnovat přípravě snídaně.

Nezapomeňte nakoupit

Některým lidem se stává, že ať dělají cokoliv, pořád jejich spíž zeje prázdnotou. Představy o tom, jak ráno půjdete nakoupit čerstvé pečivo můžete rovnou zavrhnout, protože v brzkých ranních hodinách se ven nikomu moc nechce, a navíc pro mnohé je tento postup velmi zbytečný. Pečivo si totiž lze zajistit předchozí večer či ráno cestou do práce a nákup základních surovin na snídani zrovna tak. A nakonec uvidíte, že sladkému cappuccinu a mastnému koblihu se po cestě do práce takto vyhnete mnohem lépe a snadněji, než nenasycení a hladoví.

Sklenice kávy pěna

Plánujte

Pokud již teď víte, že nemůžete odolat minutám v posteli navíc, jste ve stresu z toho, co vaše ratolest zase po ránu provede anebo se jen bojíte, že čas na přípravu snídaně prostě nezbude, zkuste si ji připravit předem. Existuje spousta skvělých receptů na velmi dobré a zdravé snídaně, kterými zasytíte svůj žaludek mnohem více než i tou nejlepší kávou. Tak hurá do jejich přípravy!

Snídaně je jídlo, bez kterého se v průběhu celého dne jen těžko obejdete. Nejen, že vám pomůže nastartovat po klidné…